Misschien lopen we een beetje op de zaken vooruit, maar wij hebben er zo veel zin in! De zomer laat dan nog wel even op zich wachten, maar dat betekent niet dat wij niet alvast in de stemming kunnen komen. Daarom delen wij vandaag dit heerlijke recept met jullie. Deze Vietnamese summer rolls zijn gemaakt van rijstvellen en gevuld met verse groenten en garnalen. Ze zijn eigenlijk de gezonde versie van de loempia’s die je normaal gesproken op de markt koopt. Ook kun je deze heerlijke summer rolls eten als lunch, voorgerecht of gewoon als lichte zomerse maaltijd!

Bereidingswijze pindadressing

 1. Pers de knoflook en doe deze in een kommetje met de andere ingrediënten.
 2. Meng alles door elkaar met een garde.

Bereidingswijze 8 Vietnamese summer rolls

 1. Breng water aan de kook. Doe ondertussen de rijstnoedels in een grote schaal en giet daar vervolgend kokend water over. Laat de noedels ongeveer 2 tot 3 minuten wellen. Giet ze vervolgens af en laat ze even goed uitlekken.
 2. Breng in een steelpannetje wat water aan de kook. Voeg hier vervolgens de diepvriesgarnalen aan toe, kook ze 1 minuut mee en laat ze vervolgens goed uitlekken.
 3. Snij het groene blad van de paksoi fijn (voor dit recept gebruiken we de steel niet, maar deze kun je heerlijk wokken met wat soyasaus voor een Oosterse maaltijd).
 4. Mak vervolgens de gele paprika schoon en snij hem in dunne reepjes. Halveer ook de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij hem in reepjes.
 5. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snij de peper fijn. Gebruik een klein kommetje om de limoen in uit de persen en roer hier vervolgens de rode peper door heen.
 6. Snijd de munt fijn.
 7. Vul een grote schaal, pan of een diep bord met een laagje lauwwarm water. Zorg ervoor dat het ongeveer 3 cm hoog is. Leg per keer een rijstvel in het water totdat het doorzichtig wordt.
 8. Leg het vel vervolgens op een schone snijplank. Vul nu als eerste het vel met de wortel, paprika, komkommer en de paksoi. Doe hier vervolgens een beetje munt en bieslook bij.
 9. Doe hier vervolgens de vermicelli bij en schenk er wat van het limoensap met de rode pepertjes over. Snijd de gekookte garnalen door midden en leg deze in het rijstpapier. Rol de Vietnamese summer rolls. nu verder en plak het einde van het vel vast.
 10. Serveer met de pindadressing en eventueel wat chilisaus.
 11. en eet smakelijk!