Het is weekend en dat moet gevierd worden. En hoe doe je dat nou beter dan met een heerlijk ontbijtje? Deze Franse volkoren crêpes zijn perfect om het weekend mee in te luiden. En deze volkoren crêpes zitten ook nog eens vol gezonde vetten. 


Bereidingswijze Franse volkoren crêpes

  1. Pak een maatbeker en meng hier de eieren, melk en de helft van het vanille-extract in. Zet vervolgens apart. Zeef volkorenmeel en zout boven een kom en voeg hier al roerend het melk-eimengsel aan toe. Blijf roeren tot er een stevig beslag ontstaat.
  2. Verhit Becel Original voor koken en bakken in een (pannen)koekenpan en giet er een beetje beslag in. Zorg dat het beslag de hele bodem bedekt. Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en blijf dit herhalen tot al je beslag op is.
  3. Breng in een steelpannetje het sap en de rasp van de perssinaasappelen en het citroensap aan de kook. Voeg hier ook het overgebleven vanille-extract aan toe. Zet het vuur uit en roer de maïzena door de sinaasappelsaus zodat het kan indikken.
  4. Vouw de volkoren crêpes in vieren en verdeel ze over de borden. Giet de sinaasappelsaus er overheen en serveer de crêpes direct.

Fijn weekend!

Lees ook

Recept: Franse volkoren crêpes met sinaasappelsaus

Recept: hemelse no-bake vegan Oreo taart

Recept: Franse volkoren crêpes met sinaasappelsaus

Recept: Franse volkoren crêpes met sinaasappelsaus