Vandaag is het Dress Red Day: de dag waarop de Hartstichting aandacht vraagt voor hartgezondheid bij vrouwen. En wij van Freshhh laten dat natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. Daarom hebben wij een heerlijk rood receptje dat ook nog eens goed is voor je hart. Deze volkoren rigatoni staat helemaal in het teken van Dress Red Day.


Bereidingswijze volkoren rigatoni

  1. Pak een keukenmachine en doe hier de pijnboompitten, zongedroogde tomaten, knoflook en Parmezaanse kaas in. Blend dit tot een grof geheel. Terwijl de pesto draait voeg je de Becel Olie Blend met olijfolie toe aan de keukenmachine. Laat het geheel draaien tot er een gladde pesto ontstaat. Vervolgens voeg je de geroosterde paprika toe aan de keukenmachine en blend je het tot een gladde saus.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes, verhit de Becel Original voor koken en bakken in een koekenpan en bak de stukjes kip samen met de oregano en chilivlokken totdat de kip goudbruin is vanbuiten en gaar vanbinnen.
  3. Voeg nu de rode paprika-pestsaus toe aan de pan met kip en verwarm het geheel nog voor 8 minuten op laag vuur.
  4. Ondertussen bereid je de volkoren rigatoni volgens de instructies op de verpakking.
  5. Voeg de rigatoni toe aan de pan met saus en meng het geheel goed door elkaar. Verdeel nu de volkoren rigatoni en rode paprika-perstosays over de borden en serveer direct.

Happy Dress Red Day!

Lees ook

Recept: volkoren rigatoni in rode paprika-pestosaus

Recept: tomatenrisotto met burrata

Recept: volkoren rigatoni in rode paprika-pestosaus

Recept: volkoren rigatoni in rode paprika-pestosaus