Geen zin om uitgebreid te koken op deze luie zondag? Dan is een salade de perfecte avondmaaltijd. Vooral deze tomatencouscoussalade is vullend genoeg voor een voedzame avondmaaltijd. 


Bereidingswijze tomatencouscoussalade

  1. Pers de knoflook en meng dit met de Becel Olie Blend Classic, de rode wijnazijn, gedroogde oregano en de chilivlokken tot marinade. Breng op smaak met peper en zout en zet even apart.
  2. Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd het vruchtvlees in plakken. Verhit nu een grillpan en bak de aubergine hierin totdat ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben. Haal ze hierna uit de pan en verdeel over een diep bord. Giet vervolgens de marinade er overheen en laat het voor zo’n 15 minuten afkoelen.
  3. Doe de tomatenblokjes, het water en komijnpoeder in een kookpan en breng het aan de kook. Voeg de volkorencouscous toe, zet het vuur uit en dek de pan af met een bord. Laat nu voor zo’n 5 minuten stomen en maak vervolgens met een vork de couscous los en roer de linzen er doorheen.
  4. Snijd de munt en peterselie fijn en meng deze door de couscous heen. Verdeel de couscous over een serveerschaal of alvast over 4 borden en doe hetzelfde met de aubergine. Garneer het geheel met sesamzaadjes.
  5. Serveer de tomatencouscous met de gemarineerde aubergine terwijl deze nog lauwwarm is.

Fijne zondag!

Lees ook

Recept: volkoren tomatencouscoussalade met gegrilde aubergine

Recept: courgettesalade met reuzebonen

Recept: volkoren tomatencouscoussalade met gegrilde aubergine

Recept: volkoren tomatencouscoussalade met gegrilde aubergine