Het is makkelijk, snel en perfect voor de koude winterdagen: soep! Voor soep heb je vaak niet meer nodig dan een paar groenten en een bouillonblokje. Even de staafmixer er doorheen en voila, je kan aan tafel. Omdat de winterdagen aanbreken hebben we vandaag een winter recept op het menu staan: pompoensoep. Ork ork ork, soep eet je met een? 

Winters recept pompoensoep

Recept: winterse pompoensoep

  1. Verwijder de pitten en draden in de binnenkant van de flespompoen. Snijd de pompoen en snijd met de schil er nog op in stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in ringen.
  2. Pak een grote soeppan en zet het vuur aan. Voeg drie eetlepels olijfolie toe aan de pan en fruit hierin de ui. Voeg na vijf minuten de pompoen, knoflook, komijn, kaneel en paprikapoeder toe. Bak ook dit weer vijf minuten.
  3. Voeg de gepelde tomaten, bouillonblokjes en het water toe aan de pan. Zet het vuur zacht en laat dertig minuten sudderen.
  4. Haal de pan van het vuur af en pureer de soep. Serveer de soep met een lepel creme fraiche en de salade-ui.

Eet smakelijk!

Tip! Ook lekker met gebakken spekjes. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.