Iedereen kent het wel en de meeste zijn er dol op: pindasaus/satesaus. Super lekker bij Indonesisch eten, bij je barbecue in de zomer of gewoon lekker bij je friet. Ondanks het feit dat het eenvoudig te maken is, kopen de meeste mensen het kant en klaar in een bakje. Dat is zonde, want het is juist lekker wanneer je hem zelf maakt. Daarom hebben wij voor jullie een recept voor de lekkerste pindasaus die je zo hebt gemaakt!

Bij dit pindasaus recept kiezen wij ervoor om het lekker romig (en plantaardig) te maken met kokosmelk. Je kan de kokosmelk ook vervangen met water of gewone melk.

Bereidingswijze

  1. Gebruik een steelpan om de pindakaas, de sambal, de basterdsuiker en de ketjap manis door elkaar te roeren.
  2. Voeg de kokosmelk toe, verhit de pan op een lage temperatuur en roer alles goed door elkaar.
  3. Roer met een garde door de pan terwijl je hem langzaam laat opwarmen. Zo voorkom je klontjes in je saus.
  4. Zodra de pindasaus warm is kun je hem van het vuur halen en beginnen met smullen!
  5. Serveer de pindasaus bij je nasi, barbecue of eet het lekker als dip met wat stokbrood of groente!

Tip: de saus is super lekker bij deze lekkere en snelle nasi goreng of bij deze spicy sajoer boontjes met rijst.