Pindakaas! Bij ons gaat er zelden een dag voorbij dat we het niet ergens op smeren. Dat wij er dol op zijn is jullie misschien al wel duidelijk. We deelden eerder al deze 5 heerlijke recepten met pindakaas in de hoofdrol en lieten laatst zien hoe je zelf makkelijk pindasaus kan maken. Nu vonden wij dat het tijd werd om eens zelf onze eigen pindakaas te maken! En wat blijkt, dit is super makkelijk! Lees snel verder voor het recept zodat je snel ook met je eigen pindakaas aan de slag kan.

Om zelf pindakaas te maken heb je niet veel nodig. Wel is het noodzakelijk dat je een keukenmachine of blender in huis hebt. verder heb je niet veel meer nodig dan natuurlijk pinda’s. Als je hem net wat smeuïger wil maken kun je er een scheutje olie aan toevoegen. Voor de extra smaak kan een snufje zout geen kwaad. verder kun je natuurlijk experimenteren en zo je eigen heerlijke pindakaasrecept ontwikkelen. Maar een simpele gewone (super lekkere) pindakaas, die maak je zo:

Bereidingswijze pindakaas

  1. Wanneer je pinda’s nog niet geroosterd zijn kun je ze 15 minuten lang op 180 graden roosteren. Ook wanneer ze al geroosterd zijn is het lekker om ze nog even kort te roosteren (5 minuten). Dit zorgt voor een extra lekkere smaak!
  2. Voeg de pinda’s beetje bij beetje toe aan je keukenmachine en mix de pinda’s door elkaar. Eerst zal er een soort gruis van pinda’s ontstaan. Omdat pinda’s zelf vrij veel olie bevatten zal het vanzelf smeuïg worden.
  3. Wil je de pindakaas liever wat smeuiger? Voeg dan een beetje olie toe.
  4. Voeg als je het lekker vind een klein snufje zout toe voor extra smaak.
  5. En voila, je hebt je eigen pindakaas! Eet smakelijk!
  6. Variatietip: voor pindakaas met stukjes kun je een handje gemalen pinda’s wat eerder uit de keukenmachine halen. Die roer je dan op het eind weer door je pindakaas, zodat je een crunchy pindakaas krijgt!

Hoe lekker zou je zelfgemaakte pindakaas wel niet smaken op een plakje zelfgemaakt zuurdezembrood.