Een plaatje van een ontbijtje, wie wordt daar nou niet blij van? En weet je wat het mooiste is? Het ziet er prachtig uit en is helemaal niet moeilijk om te maken. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou zin om eindeloos in de keuken te staan voor een ontbijt. Met deze regenboog smoothie bowl hoeft dat zeker niet. Dit recept is natuurlijk ook uiterst geschikt om iemand mee te verassen als ontbijtje op bed, of om jezelf lekker mee te verwennen. Deze bowl is een echte vitaminebom en ook nog eens ontzettend lekker. Wij leggen uit hoe je deze maakt.

Bereiding regenboog smoothie bowl

  1. Om kiwi bloemen te maken, pak je een klein scherp (aardappelschil)mesje en deze steek je met een hoek van 45graden, in het midden van de kiwi. Herhaal dit tot je helemaal rond bent gegaan. Vervolgens doe je het zelfde de andere kant op, maar dan de hoek in tegenovergestelde richting (zie foto’s)

  1. Pak een blender.
  2. Doe de bevroren bananenstukjes, het water, de ijsblokjes, pacannoten, hennepzaad, spirulina, cacao nibs, vanille, zout en eventueel de stevia in de blender en blend op een hoog niveau totdat het 1 groene gladde massa is.
  3. Schenk de (dikke) smoothie in 2 diepe kommen.
  4. Top de kom met de kiwi bloemen en al je favoriete toppings zoals nectarine, kokosvlokken en bosbessen.

En taste the rainbow!

Ben jij gek op smoothies en acai bowls? Dan zijn deze recepten zeker ook iets voor jou:

Purple berry acai bowl

Simpele groene smoothiebowl

Perzik banaan detox smoothie