Vegetarisch, veganistisch of gewoon een keertje geen vlees eten? Dit recept bewijst dat je ook zonder vlees heerlijke burgers kan maken! Van groenten, bonen of peulvruchten zijn ze namelijk net zo lekker. Deze vegan rode bietenburger is naast heel erg lekker, ook nog eens een lust voor het oog. Om de burgers goed stevig te krijgen wordt er havermeel gebruikt in het recept. Dit is niks anders dan fijn gemalen havermout.

Bereiding

  1. Snijd de bietjes in kleine stukjes en de garnering voor op je burger in plakjes.
  2. Meng in een kom de bietjes, kikkererwten, havermeel, citroensap en het zout. Maak hier met een staafmixer een grove massa van. (of gebruik een keukenmachine)
  3. Kneed het goedje en maak er 2 burgers van.
  4. Pak een koekenpan en verhit een klein beetje kokosolie
  5. Bak de burgers circa 5 minuten, totdat ze een licht krokant korstje krijgen. Keer na 2,5minuut de burger om.
  6. Ga vervolgens je favoriete burger bouwen, met sla/radijsjes/komkommers/tomaat/augurk/ en gebruik de hummus als saus!

In plaats van de hummus, kun je ook deze verse pesto of  avocado yoghurt saus proberen!

Smakelijk!

Tip: Is je beslag te nat? Voeg dan wat meer havermeel toe. Is het te droog? Meng er dan wat meer bietjes door