Het wordt weer kouder, wat betekent dat de stamppot weer op tafel getoverd kan worden! Want wat is najaar in Nederland zonder stamppot? Met dit heerlijke rodekool stamppot recept verschijnt er binnen 30 minuten een heerlijk najaarsmaal op tafel.


Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet vervolgens de aardappelen af en schil ondertussen de peen. Rasp deze grof. Snijd de rodekool in parten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
  • Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de peen, kool en komijn 5 minuten. Draai vervolgens het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 minuten. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes bruin in 8 minuten.
  • Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en meng de melk erdoor.
  • Snijd vervolgens de selderij fijn en roer het kool-peenmengsel, de selderij en de rozijnen door de aardappelpuree. Breng eventueel op smaak met peper en zout Verwarm nog 2 minuten. Eetsmakelijk!

Bekijk ook deze lekkere vegetarische gerechten: