Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Deze risotto mag niet ontbreken in een lijst met vegan recepten! Risotto maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Trek je joggingbroek maar aan, installeer je op de bank en geniet van deze heerlijke vegan risotto.

Bereiding vegan risotto met courgette en basilicumsaus

  1. Doe de olijfolie in een steelpan met deksel. Bak de selderij voor ongeveer 10 minuten met wat zout en peper.
  2. Bak dan de knoflook een minuut mee en voeg de rijst, kokosmelk, 1,2 l water, de azijn en het citroensap toe. Breng dit geheel aan de kook en laat het 50 min sudderen met de deksel op de pan tot de rijst gaar is en het water is opgenomen. Roer af en toe door.
  3. Het kan zijn dat je halverwege nog een klein scheutje water moet toevoegen. Dit is allemaal afhankelijk van de vorm van je pan, de hitte, etc.
  4. Haal uiteindelijk de deksel van de pan, doe de courgettes erbij, meng ze erdoor en kook ze 5 minuutjes mee. Voeg de ontdooide erwtjes toe en kook alles nog 5 minuten. Haal dan de pan van het vuur.
  5. Maak de basilicumsaus door alle ingrediënten te mengen in een blender, of met een staafmixer. Voeg ongeveer 30 ml water toe, of totdat de saus mooi glad is.
  6. Roer de saus door de risotto, bestrooi met munt of basilicum en serveer!

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Vetarme tomaten risotto met garnalen!

Heerlijke bloemkool risotto met champignons

Koolhydraatarme bloemkoolrijst met garnalen