De feestdagen zijn in zicht en we mogen weer nadenken over wat we allemaal voor lekkers gaan bereiden tijdens het kerstdiner. Naast de standaard volgorde van voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, is het ook leuk om te beginnen met een amuse. Alleen het woord al laat het lijken op een wel heel fancy kerstdiner. Deze sinaasappel kipcocktail is heerlijk om de avond mee te beginnen.


Amuses zijn hartstikke leuk, maar waarom geen kerstdiner vol amuses? Een amuse is eigenlijk gewoon een klein hapje. In plaats van 3 grote gangen is het ook leuk om een 7-gangen menu te maken van allemaal amuses. Ook dit recept is hiervoor heerlijk!

Bereidingswijze sinaasappel kipcocktail

  1. Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en meng deze goed. Een klein snufje peper en zout is voldoende.
  2. Schil de sinaasappel en snijd deze vervolgens in sinaasappelpartjes.
  3. Snijd nu de avocado in tweeën en haal de pit eruit. Snijd er nu kleine stukjes van (zonder schil)
  4. De kipfilet snijd je nu in dunne plakken.
  5. Doe in ieder glaasje (of klein kommetje) een laagje sla, avocado, kipfilet en sinaasappel.
  6. Pak vervolgens de dressing en verdeel dit over de glaasjes.
  7. Snijd tot slot de ui in stukjes en bestrooi de glaasjes hiermee.

Lees ook

Recept: deze sinaasappel kipcocktail is heerlijk als amuse

Recept: vegetarische borrelplank met bitterballen en gegrilde druiven

Recept: deze sinaasappel kipcocktail is heerlijk als amuse

Verse kruiden, knoflook en kaas breekbrood

Recept: deze sinaasappel kipcocktail is heerlijk als amuse

Recept: Mini vegan hotdogs