Een heerlijk vegetarisch recept. Een lichte maaltijd, met zelfgemaakte pindasaus. De combinatie van sla wraps met vegetarische balletjes is erg lekker en zeker aan te raden. Snel klaar en ook nog eens makkelijk te bereiden, wat wil je nog meer? Genieten maar!

Bereiding sla wraps met vega balletjes en satésaus

  1. Kook de rijst gaar volgende de verpakking.
  2. Verwarm de melk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat het suiker opgelost is.
  3. Voeg dan beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus.
  4. Schenk dan de sojasaus er bij en roer door.
  5. Voeg de sambal toe (doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is). Laat de saus een paar minuten indikken.
  6. Bak de vega balletjes in een pan totdat ze bruin zijn.
  7. Snijd de blaadjes sla los en maak ze dan schoon.
  8. Schep vervolgens wat van de rijst op de slablaadjes.
  9. Verdeel hier dan wat taugé over en leg de balletjes er vervolgens op.
  10. Schep de pindasaus er over en bestrooi met wat gehakte koriander en pinda’s.

Tip: Als de saus te dik wordt kun je eventueel wat melk toevoegen. 

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Koolhydraatarm: Chili sin carne sla wraps!

Koolhydraatarm: Heerlijke Mexicaanse sla wraps!

Koolhydraatarm: Easy to go bacon en kipfilet sla wraps