Het klinkt misschien een beetje gek in de oren. Gewokte groente in een Italiaanse spaghetti? Ja, je hoort het helemaal goed. Ik zal je wat vertellen, het is méga lekker dus helemaal niet zo gek als jij nu denkt. Volgens mij kan je het alleen maar met mij eens zijn door het ook gewoon te gaan proberen. Staat deze spaghetti met saus van gewokte groente met groene tapenade vanavond bij jou op tafel?

Bereiding spaghetti met saus van gewokte groente met groene tapenade

  1. Zet een pan met water op en kook de volkoren spaghetti zacht. Je kan het beste de aanwijzingen op de verpakking volgen
  2. Gebruik al voorgesneden bloemkool of maak de volledige bloemkool schoon en snijd hem in kleine roosjes
  3. Was de bospeen en snijd in stukjes van ongeveer een 0,5 cm
  4. Neem een pan waar je goed in kan roerbakken en laat goed heet worden
  5. Verdeel ongeveer 2 eetlepels olijfolie in de hete pan
  6. Voeg vervolgens de gesneden groentes toe
  7. Roerbak voor enkele minuten. Zie je dat het misschien wat gaat aanbranden? Besprenkel dan met wat extra olijfolie
  8. Zet het vuur lager zodra je ziet dat de groentes gaar zijn
  9. Klik door op het woord groene tapenade om te zien hoe je deze vers kan maken
  10. Verdeel de tapenade over de geroerbakte groenten. Schep dit even goed door elkaar. Zo zal je zien dat de smaken zich verdelen
  11. Zorg dat je wat groene tapenade overhoudt voor de finishing touch
  12. Giet de volkoren spaghetti af. Verdeel over de borden en schep de gewokte groente met groene tapenade er overheen
  13. Strooi er naar smaak eventueel nog wat peper en zout overheen

Eet smakelijk!

TIP: Je kunt deze maaltijd ook maken met verse groene pesto.

Bekijk ook

Spaghetti met saus van gewokte groente met groene tapenade

Super lekkere walnoten spaghetti met pompoen en spinazie

Spaghetti met saus van gewokte groente met groene tapenade

Vetarme spaghetti met champignons en prei!