Pannenkoeken, wie is er niet dol op. Het geheim van deze pannenkoeken zit hem in de combinatie van smaken en texturen. Het is misschien een combinatie waar je in eerste instantie niet aan zou denken, maar waar je op zondag ochtend wel ontzettend blij van gaat worden.

Bereiding

  1. Snijd de rode peper superfijn en de abrikozen in kleine blokjes. Hak de cashewnoten
  2. Mix de bloem, het havermeel, de kwark, bakpoeder, zout, de eieren, vanillesuiker, kokos in een kom met de rode peper, abrikozen en cashewnoten.
  3. Voeg op gevoel het water toe; het beslag mag best dik zijn, maar moet nog wel mengbaar zijn. Je kunt later altijd nog wat meer wat toevoegen. Mix alles met een garde of blender tot een mooi beslag.
  4. Laat het beslag minimaal een kwartier rusten.
  5. Meng intussen alle ingrediënten voor het sausje
  6. Verhit in een pan op laag vuur een scheutje olie. Schep per pannenkoek een soeplepel beslag in de pak en bak de pannenkoek afhankelijk van de dikte in circa 1-2 minuten per kant gaar. Bak zo alle pannenkoeken en houd ze warm.
  7. Serveer de pannenkoekjes met het sausje en genieten maar.