Wat kook inspiratie nodig voor vanavond? We kunnen het niet vaak genoeg zeggen (volgens mij zeggen we het ook minstens 4 keer per week) maar gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hetzelfde geldt voor vegetarisch of vegan koken. Wij staan bij Freshhh voor het minder eten van vlees (even zuivel) en delen daarom een heleboel vegetarische en veganistische recepten. Maar omdat ook wij niet altijd zin hebben om 2 uur in de keuken te staan en begrijpen dat jij dat na een lange werkdag ook niet wilt, zijn het meestal recepten die simpel, snel én lekker zijn. Zoals bijvoorbeeld deze spinazie en champignon pasta.

Note: Mocht je toch graag een stukje kip erbij eten, bak deze dan na de uien en bereid de saus verder zoals aangegeven in het recept.

Bereiding champignon pasta

  1. Snijd de champignons in plakjes en de ui in ringen.
  2. Pak een wok / koekenpan en verwarm de olie.
  3. Zet een pan met water op en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Voeg de uienringen toe en fruit deze tot ze glazig zien (let op: goed roeren, laat ze niet bruin worden)
  5. Vervolgens voeg je de champignons toe aan de uienringen. Bak ongeveer 5 minuten.
  6. Breng op smaak met peper en zout en voeg de knoflook toe.
  7. Voeg hierna de kookroom, melk, maizena, en spinazie toe.
  8. Roer goed door en breng alles langzaam aan de kook.
  9. Laat de pasta saus +/- 10 minuten indikken en pruttelen, proef even en voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
  10. Giet de pasta af en mix deze met de saus.
  11. Serveer met verse peterselie en eventueel wat edelgistvlokken voor de vegan versie of wat kaas voor de vegetarische versie.

Probeer ook:

Gezonde spaghetti bolognese

Courgetti met pittige arrabiata saus

Simpele pasta met avocado saus en tuinbonen