Een salade met spinaziebladeren. Ja, dat is nou echt wat mijn salade altijd helemaal afmaakt. Het zorgt er namelijk voor dat de salade een lekkere bite heeft. Dat vind ik altijd wel horen bij een op de maag lichtvallende salade. De granaatappel pitjes en linzen zou je in eerste instantie misschien niet in combinatie gebruiken, toch is het best verrassend kan ik je vertellen. Vergeet niet, de salade is ook nog eens gevuld met zoete aardappel en avocado. Ga jij aan de slag met deze spinazie salade?

En zo maak je deze spinazie salade

  1. Pak een kom en voeg hier de spinaziebladeren samen met de romaine sla aan toe. 
  2. Besprenkel alvast met wat olijfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. 
  4. Snijd de zoete aardappel in blokjes en verdeel over de ovenplaat. Besprenkel met wat olijfolie en hussel met wat peper, zout, kurkuma en paprikapoeder. 
  5. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten en wacht tot ze beetgaar zijn. 
  6. Snijd de avocado op deze manier
  7. Giet de linzen af en was ze zorgvuldig in een vergiet. Je zal namelijk zien dat er veel ‘zetmeel’ vanaf komt. 
  8. Verdeel de zoete aardappel over de salade samen met de linzen en granaatappel pitjes. 

Klaar is de salade, enjoy!

Bekijk ook

Spinazie salade met granaatappel en zoete aardappel

Koude Mexicaanse salade met quinoa en homemade guacamole

Spinazie salade met granaatappel en zoete aardappel

Spinazie salade met granaatappel en zoete aardappel