Niets is lekkerder dan een stamppot. We kunnen er ook zo lekker mee variƫren. Ooit gehoord van spinazie stamppot? Wij wel, en het is heerlijk kunnen we je vertellen! De combinatie met vis is misschien wat vreemd, maar daardoor niet minder lekker. Het voordeel is ook dat spinazie je een berg vitaminen en mineralen oplevert die je lichaam goed doen. Een prima maaltijd dus, die je ook nog eens snel op tafel zet. Smullen maar.

Bereiding spinazie stamppot

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven.
  2. Bereid dan de vissticks zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Kook de eieren.
  4. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze vervolgens gaar.
  5. Snijd de spinazie fijn en laat dit in een andere pan slinken (haal van het vuur zodra het vocht uit de spinazie gaat lopen).
  6. Stamp dan de aardappelen fijn met een klontje roomboter.
  7. Roer de spinazie goed door.
  8. Snijd als de vissticks klaar zijn ze in blokjes en schep ze door de stamppot.
  9. Serveer het gerecht met een gekookt eitje (of schep dit er eventueel doorheen).

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Heerlijke zoete aardappel stamppot!

Gezonde oer-Hollandse boerenkool stamppot!

Heerlijke winterse groenten stamppot met zoete aardappel