Het is koud en dat betekent dat het weer tijd is voor stamppot. Stamppot gaat vaak gepaard met vlees. Een gehaktbal, een rookworst of iets anders wat wij vegetariërs niet eten. Een goede vervanger hiervoor is de kaasschnitzel. Zo kan je toch genieten van een heerlijke winterse stamppot met iets lekkers. Hier vind je een variërend recept van stamppot andijvie met kaasschnitzel.


Stamppot andijvie met kaasschnitzel

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snij deze in blokjes. Hak vervolgens de walnoten.
  2. Bereid de puree volgens de verpakking.
  3. Pak de kaasschnitzels in een koekenpan met margarine. Beide kanten zo’n 3 minuten.
  4. Bak de blokjes appel met margarine in een andere koekenpan voor c.a. 2 minuten.
  5. Voeg de andijvie toe en bak zo’n 2 minuten mee.
  6. Meng vervolgens het andijviemengsel en de puree.
  7. Bestrooi de stamppot met walnoten en serveer met de kaasschnitzels. Zo heb je in mum van tijd een heerlijke winterse maaltijd.

Lees ook

Recept: stamppot andijvie met kaasschnitzel

7x vegetarische recepten die jij en je vriend allebei lekker vinden

Recept: stamppot andijvie met kaasschnitzel

Lekker om mee op te warmen: een vegetarisch stoofpotje

Recept: stamppot andijvie met kaasschnitzel

Chayote stoofpotje, hier lik je je vingers bij af!