Winter = stamppot seizoen! In dit seizoen kunnen we weer heerlijk experimenteren met verschillende soorten stamppotjes. Wij kunnen niet wachten om deze met je te delen: de stamppot met prei en brie. Klinkt in eerste instantie misschien als een gekke combinatie, maar niets is wat het lijkt. Daarbij is deze stamppot lekker, makkelijk én gezond. Bon appetit!


Bereidingswijze Stamppot met prei en brie:

  1. Kook als eerst de aardappels in een pannetje met water voor ongeveer 15 minuten. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan (let op: doe dit zonder boter of olie). Voeg na een paar minuten de prei toe en roerbak deze eventjes mee.
  2. Giet vervolgens de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg melk en boter toe en meng dit tot een romige puree. Schep dan het spek-prei mengsel door de puree en voeg hier ook de helft van de walnoten toe. Proef of de stamppot zout genoeg is. Zo niet, voeg dan eventueel nog wat zout en peper toe.
  3. Verdeel de stamppot in schaaltjes en verdeel wat plakjes brie over de schalen. Zorg ervoor dat deze lekker smelten op de warme stamppot. Je kunt ook de stamppot een paar minuutjes in de oven doen op 200 graden zodat de plakjes brie sneller smelten.
  4. Bestrooi tot slot de stamppot met prei en brie met wat walnoten en voîla, je stamppot is ready!

Andere lekkere stamppotjes

Stamppotseizoen: Stamppot met Prei en Brie

Vier het najaar met deze rodekool stamppot met vegaballetjes

Stamppotseizoen: Stamppot met Prei en Brie

Genieten van deze heerlijke spinazie stamppot

Stamppotseizoen: Stamppot met Prei en Brie

Gezonde oer-Hollandse boerenkool stamppot!