Cake als ontbijt? Waarom niet? Ontbijten is erg belangrijk, en wist je dat 8 op de 10 Nederlanders aangeeft een beter humeur te hebben na hun ontbijt. Met deze kiwi ontbijtcake wordt ontbijten al helemaal een feestje.


Bereidingswijze kiwi ontbijtcake

  1. Verwarm eerst de oven tot 180 graden.
  2. Doe de bananen met de dadels (zonder pit) in de blender.
  3. Meng er dan met een spatel de havermout, bloem, walnoten, eieren, kokos, bakpoeder, kaneel en zout door en maak er een ‘plakkerig’ mengsel van.
  4. Snijd anderhalve kiwi in kleine blokjes en meng ze met het deeg.
  5. Van de resterende kiwi’s snijd je mooie, dunne schijfjes.
  6. Leg een bakpapiertje op de bodem van een rechthoekige bakvorm en vet de randen lichtjes in met wat vetstof.
  7. Leg de schijfjes kiwi op het bakpapier op de bodem en kieper er het deeg over.
  8. Bak de cake voor ongeveer 40
  9. Laat even afkoelen en dan: voorzichtig omkieperen! De kiwi’s liggen nu mooi aan de bovenkant van je cake. Strooi nog een beetje kokosrasp als decoratie erbovenop en klaar!

Fijne maandag!

Lees ook

Start de week goed met deze kiwi ontbijtcake

Recept: Franse volkoren crêpes met sinaasappelsaus

Start de week goed met deze kiwi ontbijtcake

Start de week goed met deze kiwi ontbijtcake