Soms mag je jezelf wel verwennen met een lekkernijtje. Deze suikervrije brownies zijn makkelijk om te bakken en enigszins toch nog gezond. De brownie is misschien wat kruimeliger dan je misschien van een brownie gewend bent, dit komt omdat er geen eieren aan toegevoegd zijn.

Bereiding suikervrije brownies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olie. Zo kan je de brownie er  na het bakken makkelijk uit tillen.
  2. Meng in een kom de bloem, maïzena, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Doe het water in een maatbeker en voeg de cacao en het merg van het vanillestokje toe. Roer dit tot een chocoladepasta. Voeg daarna de olie toe en zorg dat het een glad geheel wordt.
  4. Voeg het chocolademengsel toe bij de droge ingrediënten en roer alles met een spatel tot een soepel en glad beslag.
  5. Giet vervolgens het beslag in de vorm en verdeel de verkruimelde pecannoten en eventueel de chocoladestukjes over het beslag.
  6. Laat als laatste de brownies voor ongeveer 35-40 minuten gaar worden. Laat de brownie afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt en aansnijdt.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Heerlijke pompoen cheesecake bars!

Heerlijke espresso brownies met pistachenoten van Naomi!

5 ingrediënten raw choco pompoen brownie