Temaki is een sushi handrol in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekkere ingrediënten. Het is misschien wel de makkelijkste manier van sushi maken, je stopt gewoon alle ingrediënten in het nori-vel en vouwt het in de vorm van een hoorntje. Zorg wel dat de onderkant goed dicht zit, zodat niet alles er uit valt. Erg lekker en leuk om te serveren!

Bereiding Temaki

  1. Begin eerst met het koken van de sushirijst, doe dit volgens de verpakking. Als dit klaar is, voeg dan de sushi azijn hier aan toe.
  2. Snijd ondertussen de paprika en avocado in reepjes.
  3. Neem de zalmblokjes en marineer deze in de olie en sojasaus voor wat extra smaak.
  4. Meng vervolgens de ingrediënten van de Japanse mayonaise.
  5. Snijd dunne ringetjes van de lente ui.
  6. Wanneer alle ingrediënten klaar staan, kun je de temaki’s afmaken.
  7. Neem de helft van een nori vel en beleg de linkerhelft met sushirijst. Laat in aan de linker bovenkant een hoekje vrij van rijst.
  8. Pak dan de paprika en avocado en leg deze schuin in het midden. Voeg ook de mayonaise en zalmblokjes toe.
  9. Rol nu de temaki dicht en zorg er voor dat onderin een punt ontstaat. De bovenkant blijft open.
  10. Maak de temaki af met wat lente-ui en sesamzaadjes.

Tip: Lekker met wat sojasaus of wasabi.


Probeer ook:

Heerlijke paleo sushi met zalm en avocado

Een heerlijke én makkelijke quinoa sushi lunch bowl!

Ben jij een sushilover? Proef dan deze heerlijke sushi bowl