Een Thaise curry soep die misgaat? Dat kan bijna niet. Wat je er ook in gooit het blijft lekker zolang je de basis maar hetzelfde houdt. Deze Thaise curry soep is voor de echte liefhebbers. Het is een pittige, kruidige soep die perfect past bij het de heerlijke herfstdagen. De soep vult goed door de zoete aardappel. Varieer zelf lekker met de groentes die je erin stopt.


Bereiding Thaise curry soep

  1. Kook de zoete aardappel en broccoli
  2. Verhit in een grote koekenpan wat kokosolie
  3. Bak hierin de stukjes tofu aan alle kanten krokant
  4. Laat ze uitlekken op keukenpapier
  5. Verhit ondertussen in een diepe wok wat kokosolie
  6. Fruit hierin de ui 2 tot 3 minuten
  7. Voeg de gele curry toe en roer dit goed door elkaar
  8. Voeg daarna de courgette, knoflook, gember en peper toe
  9. Roer dit goed door elkaar
  10. Voeg dan de kokosmelk, bouillon en het citroengras erbij en breng dit zachtjes aan de kook
  11. Na 10 minuten voeg je de zoete aardappel en broccoli toe
  12. Meng vlak voor het opdienen de tofu met het sap van de halve limoen
  13. Dien op met verse koriander eroverheen

Tip: Niet vegetarisch? Dit gerecht kan ook met kip gemaakt worden.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Thaise wokschotel met paksoi, zalm en broccoli

Thaise groentecurry met tuinbonen en spinazie (vegan)

Easy to make goulash met (vegetarische) kip