Een heerlijke toast voor na het weekend, voor zowel ontbijt als lunch. Door de grapefruit die er aan toegevoegd is het een lekker fris maaltje. Genieten maar! Voordat wij afsluiten nog een tipje van de sluier: vang het sap van de grapefruit op. Erg lekker als basis voor een dressing!

Bereiding toast met gei­ten­kaas-avo­ca­dospread en gra­pe­fruit

  1. Rooster de sneetjes brood.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min.
  3. Snijd dan met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen.
  4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe dat samen met de geitenkaas in een hoge beker.
  5. Pureer het vervolgens met de staafmixer tot een spread en breng het op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocado-geitenkaasspread, beleg met de partjes grapefruit en bestrooi met de pompoenpitten.

Tip: Als lunch is het ook erg lekker, maar maak dan een dubbele portie. 


Probeer ook:

Lekkere toast met paddenstoelen, geitenkaas en walnoten

Lunch tip: Heerlijke zoete aardappel toast!

Pittig roerei met cherrytomaatjes en pesto op toast