Vandaag vindt de Hartstocht plaats. Een initiatief van de Hartstichting om geld op te halen voor hartonderzoek bij coronapatiënten. Een gezond hart is natuurlijk heel belangrijk. Daarom hebben wij een heerlijk recept bomvol gezonde vetten die goed zijn voor het hart. Deze tomaten-bulgursalade is plantaardig, gezond en ook nog eens heel erg lekker.


Bereidingswijze tomaten-bulgursalade

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika en rode ui en kleine blokjes van 5 mm en snijd de peterselie fijn. De courgette snijd je in plakjes die je vervolgens halveert. Ook de cherrytomaten halveer je. Hak de walnoten grof en spoel de linzen af onder de kraan. Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
  3. Verdeel de courgette en de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Hierna besprenkel je ze met een beetje Becel Olie blend classic. Rooster de groenten nu 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Ondertussen maak je de marinade door de Becel Olie blend classic samen met de peterselie, knoflook, granaatappelmelasse en het citroensap te mengen in een diep bord. De groenten haal je nu uit de oven en leg je in de marinade.
  5. Kook de bulgur in een pan met 1 liter water in 10 minuten gaar. Giet de bulgur af en voeg hier de tomatenpuree aan toe. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg nu de linzen, walnoten, courgette, cherrytomaten, rode ui en paprika toe aan de salade en hussel het weer goed door elkaar.
  6. Dien de tomaten-bulgursalade op met gegrilde groenten en serveer de overgebleven marinade als dressing.

Lees ook

Recept: tomaten-bulgursalade met gemarineerde groenten

Recept: Thaise rode curry met garnalen in chili-olie

Recept: tomaten-bulgursalade met gemarineerde groenten

Recept: tomaten-bulgursalade met gemarineerde groenten