Matcha poeder is gemaakt van groene thee blaadjes. Bij groene thee krijg je alleen extract van de blaadjes binnen, bij matcha krijg je de hele blaadjes binnen. Dit zorgt ervoor dat matcha wel 10 x zo veel voedingsstoffen heeft als groene thee. Wij zijn er dol op! Niet alleen omdat het zo gezond is, maar ook omdat het heerlijk smaakt. Lees snel verder voor de bereidingswijze van jouw eigen perfecte matcha latte.


Bereidingswijze

  1. Voeg de matcha toe aan een kopje en schenk daar heet water en agave siroop bij.
  2. Gebruik een kleine matcha garde of en ander soort garde om de matcha te kloppen, net zo lang tot er kleine bubbels ontstaan.
  3. Schuim de kokosmelk/sojamelk/koemelk op. Doe het in een potje met deksel, schud hier even krachtig mee zodat er veel bubbels in komen. Doe het vervolgens 45 seconden tot 1 minuut in de magnetron.
  4. Schenk de melk nu bij de thee
  5. Besprenkel de bovenkant met wat extra matcha poeder.
  6. Is het een warme dag? Schenk je matcha dan uit over een glas ijsklontjes voor een matcha iced latte!
  7. Geniet van je matcha latte!

Tip: Zorg ervoor dat het water dat je gebruikt wel heet is, maar niet kookt. Kokend water kan de gezonde eigenschappen van matcha vernietigen.

Warm weer en heb je zin in een lekkere ijskoffie? Zo maak je een heerlijke iced latte!