De bekendste pasta saus is en blijf toch wel de bolognese saus. De saus wordt officieel gemaakt met gehakt en varkensvet. Wij hebben er een lekkere vegetarische bolognese saus van gemaakt. Met deze pasta bolognese ligt de herfst op je bord. De pasta is rijk gevuld met linzen en lekker veel groenten.


Bereiding pasta bolognese

  1. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes
  2. Schil en snijd ook de wortel en bleekselderij in kleine blokjes, en snijd de champignons fijn.
  3. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
  4. Verwarm een pan met olijf olie
  5. Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij
  6. Voeg de champignon en oregano toe en bak dit nog 5 minuten
  7. Snij de tomaten fijn en voeg dit samen met de linzen toe aan de rest
  8. Laat alles zachtjes ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
  9. Voeg wat water aan de saus toe als deze te dik wordt.
  10. Breng de saus op smaak met zout en peper
  11. Gebruik als aftopping de Parmezaanse kaas

Tip: Wil je de pasta nog gezonder maken? Gebruik dan volkoren pasta.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Simpele baby spinazie en champignon pasta

Gezond & goedkoop: Volkoren pasta pesto met twist

Lekkere én gezonde vegan groenten paella