Don’t we all love fastfood? Over het algemeen.. jawel toch?! Ja, wij zijn er ook gek op, maar dan wel graag vegan, zoals deze Mac & Cheese. Een echte Amerikaanse klassieker. Deze vegan Mac & Cheese bevat geen kaas, hoewel het er wel net zo goed uit ziet (en lekker smaakt). We gebruiken een romig, smaakvol alternatief voor kaas. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder en ga aan de slag!


Bereiding Mac & Cheese

  1. Kook de macaroni gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Giet ze af en zet ze eventjes apart.
  3. Kook ook de broccoli gaar, giet dit ook af.
  4. Breng een klein pannetje water aan de kook.
  5. Voeg de aardappels, wortels en de uien toe aan het water.
  6. Kook de groenten ongeveer 10 minuten tot ze zo zacht zijn dat ze geblend kunnen worden.
  7. Giet de groenten af zodra ze klaar zijn, probeer 300 ml kookvocht op te vangen.
  8. Voeg de groenten, het kookvocht en de overige ingrediënten toe aan de blender en blend tot het de structuur van een kaassaus heeft.
  9. Proef de saus en voeg eventueel meer knoflookpoeder, paprikapoeder of zout en peper aan toe.
  10. Schep de gekookte macaroni en broccoli op de borden en giet de ‘kaassaus’ hier over heen.

Tip: Je kunt voor extra smaak ook nog gedroogde tomaatjes of wat kappertjes eraan toevoegen. Ook kun je deze ‘kaassaus’ makkelijk als basis voor andere gerechten gebruiken!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Heerlijke vegetarische Italiaanse pasta bolognese!

Lekker & snel: pindakaas noodles (vegan)

Lekkere én gezonde vegan groenten paella