Vergeet de gedachte dat tortillas alleen maar voor fiësta’s zijn. Tortillas kan je namelijk supergezond maken, waardoor je van elke dag een feestje kunt maken en tortillas kan eten. Lees hier hoe je de gezonde veganistische tortilla variant met jackfruit kan maken.


Deze vegan tortillas met pulled jackfruit en groenten zijn het perfecte veganistische alternatief voor een gewone tortilla, omdat jackfruit veel proteïne bevat én het een vlees-achtige substantie heeft. Het bijzondere fruit krijgt steeds meer populariteit en wordt steeds vaker als vleesvervanger gebruikt. Zo ook in deze heerlijke vegan-friendly tortillas.

Bereidingswijze

  1. Laat het jackfruit uitlekken in een vergiet. Vervolgens trek je het jackfruit uit elkaar zodat je smalle reepjes hebt (vandaar de naam pulled jackfruit).
  2. Mix vervolgens de barbecuesaus door de stukjes jackfruit.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en leg de in barbecuesaus gemarineerde jackfruit in de pan.
  4. Bak het jackfruit voor zo’n 5 minuten.
  5. Breng de gesneden rode kool op smaak met wat limoensap.
  6. Verwarm de tortilla’s voor zo’n 10 tot 30 seconden zodat ze zacht blijven. Als je liever wilt dat je tortilla’s wat krokanter zijn, kan je ze ook in de koekenpan opwarmen, zo’n 10 tot 15 seconden per kant.
  7. Leg vervolgens de tortillas klaar en leg op elk de rode kool reepjes, en vervolgens het gebakken jackfruit.
  8. Snijdt de komkommer in halve maantjes en doe deze in de taco.
  9. Giet het vocht uit de bonen en de mais. Leg de afgegoten mais en bonen vervolgens bovenop de andere groenten.
  10. Garneer de taco’s met wat korianderblaadjes, vouw de tortillas dubbel en je vegan tortillas zijn klaar.

Buen provecho!