De prachtige poké en Buddha bowl  plaatjes vliegen je ondertussen om de oren. Het is niet gek dat deze mooi opgemaakte kommetjes het goed doen op alle social media kanalen, want naast dat deze bakjes ontzettend mooi en makkelijk te maken zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend lekker. Vandaag hebben we een kleurrijke vegetarische bowl voor je op het menu staan mét een heerlijke pindasaus om hem af te maken.

Foto: kitchensanctuary

Bereiding Buddha bowl

  1. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat vervolgens afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Leg op een bakplaat wat bakpapier en leg hier de blokjes pompoen op.
  4. Besprenkel de pompoen met wat olijfolie, de paprikapoeder en peper en zout.
  5. Hussel alles door elkaar met je handen en rooster de pompoen 20 a 25 minuten in de oven tot deze goudbruin kleurt.
  6. Terwijl de pompoen roostert, maak je de pittige pindasaus door alle ingrediënten voor de saus in een kommetje goed te roeren.
  7. Pak 2 grote kommen en verdeel de quinoa hierover.
  8. Leg nu naast de quinoa de veldsla, de pompoenblokjes, de plakjes avocado, de blokjes appel, de gesneden paprika en blokjes kommer.
  9. Als topping gebruik je de sesamzaadjes, peterselie en kruimel je de feta over de bowl om het af te maken.
  10. Serveer met de pittige pindasaus en voilà, je eigen poké bowl!

Eet smakelijk

tip: Vervang de honing voor agavesiroop en de feta voor gistvlokken en je bowl is vegan!