Kastanjes in je gerecht? In het eerste opzicht klinkt dat misschien raar, maar niets is wat het lijkt. De kastanjes voegen namelijk echt karakter toe aan dit gerecht: winter! Geniet van deze vegetarische tajine van kikkererwten en kastanjes. Dat wordt smullen!


Bereidingswijze vegetarische tajine van kikkererwten en kastanjes:

  1. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui, knoflook en peper tot de ui glazig ziet.
  2. Doe de gewassen en gehalveerde spruiten en kastanjes erbij en voeg vervolgens de kaneel, gemberpoeder, saffraan, peper en zout toe.
  3. Doe er daarna 150 milliliter water bij en laat dit op zacht vuur 7 minuten koken (blijf voortdurend roeren).
  4. Voeg vervolgens de kikkererwten toe, zet het vuur laag en laat het geheel 7 minuten zachtjes verder koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. Snijd ondertussen het eekhoorntjesbrood in dunne plakken.
  6. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen bruin. Haal ze uit de pan, leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  7. Serveer vervolgens de tajine in een kom met plakken eekhoorntjesbrood erbovenop. Druppel er tot slot nog wat extra vergine olijfolie overheen. Eetsmakelijk!

Zie ook

Recept: vegetarische tajine van kikkererwten en kastanjes

Blijf in beweging met deze 5 upper body workouts voor thuis

Recept: vegetarische tajine van kikkererwten en kastanjes

Recept: passie brood met rosbief en rucola, een heerlijke lunch

Recept: vegetarische tajine van kikkererwten en kastanjes

Recept: gezonde quinoa pannenkoekjes om je vingers bij af te likken