Een salade is al heel erg lekker maar al helemaal wanneer hij verfrissend is. Met dit koude weer denk je er niet zo snel aan maar in mijn ogen kan een salade altijd wel. Bijvoorbeeld heel erg lekker na het sporten of als je de lunch net iets gezonder wilt maken. Je vindt hier dus weer een overheerlijk lunch/diner inspiratie ideetje. Een verfrissende tuinerwtjes salade met avocado. Trouwens, wist je dat die hele kleine tuinerwtjes boordevol vezels, vitamine B1, vitamine B2, kalium, fosfor, magnesium en ijzer zitten. Nóg een reden om deze salade te proberen!

Zo maak je de tuinerwtjes salade met avocado

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de avocado en snijd hem in mooie lange plakken. In dit artikel vind je tips and tricks voor de perfecte avocado.
  3. Neem een saladeschaal en voeg hier de veldsla aan toe.
  4. Kook de verse tuinerwtjes in een pan op middelhoog vuur voor ongeveer 3 tot 4 minuten. Dit kun je doen naar persoonlijke voorkeur.
  5. Naast de biologische tuinerwtjes is het lekker om wat verse bietjes te koken, dit kost ongeveer een kwartiertje. Wil jij liever voor makkelijk gaan? Koop dan verse voorgekookte bietjes. Deze liggen in de koeling van de supermarkt.
  6. Vers voorgekookte bietjes? Warm ze dan op in een pannetje met wat water voor plusminus 3 minuten.
  7. Is de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking gekookt, net als de biologische tuinerwtjes en verse bietjes?
  8. Voeg deze ingrediënten dan toe aan de veldsla.
  9. On top voeg je de in lange plakken gesneden avocado toe.

De verfrissende salade is klaar om op te eten, makkelijker kan niet toch?

Smakelijk!

TIP: Niet zo fan van couscous bereid dan lekker gekruide zoete aardappel frietjes uit de oven of quinoa!