Wanneer je aan het seizoen winter denkt denk je al snel aan soep: erwtensoep, pompoensoep, groentesoep, kippensoep, you name it. Maar ook tomatensoep is een echte favoriet onder de soepliefhebbers. Uit een pak is het niet verkeerd, maar waarom zou je het niet vers maken? Makkelijk én lekker, want je hebt alleen verse ingrediënten gebruikt. Lees gauw verder voor de bereidingswijze van deze verse tomatensoep met basilicum.


Bereidingswijze verse tomatensoep met basilicum:

  1. Zet een soeppan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui voor ongeveer 3 minuten in de olijfolie. Voeg vervolgens de tomaten in partjes toe en bak deze voor 5 minuten mee. Voeg het water en de groentebouillontabletten toe en roer daarna de tomatenpuree erdoorheen. Laat dit nog een paar minuutjes koken.
  2. Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep voor een paar minuten koken. Pak 4 kommen of diepe borden en serveer de tomatensoep. Schenk vervolgens in elke kom nog een beetje kookroom en garneer de soep met een blaadje verse basilicum. Zo kom je de winter nog wel even door, toch?

Andere gerechten met tomaten:

Recept: verse tomatensoep met basilicum

Recept: aubergineschotel met parmezaanse kaas en tomatensaus

Recept: verse tomatensoep met basilicum

Courgetti met groenteballetjes en tomatensaus: Vega!

Recept: verse tomatensoep met basilicum

Lekker: kruidig gevulde tomaten met quinoa