Truffelmayonaise: wie houdt er niet van? Het is lekker bij stokbrood, vlees en frietjes natuurlijk. Zolang er maar truffel in zit vinden wij het lekker. Nou zijn de potjes truffelmayonaise uit de supermarkt prima te doen, maar het lekkerste is het natuurlijk vers van de pers. Zelf maken is namelijk ook nog eens leuk om te doen. Wist je dat truffelmayonaise super makkelijk te maken is? En dan hebben we het niet over een beetje truffel bij een pot mayo gooien. Nee, we hebben het over écht verse truffmayonaise.

Je hebt binnen 10 minuten deze lekkere dip in elkaar geflanst. Vervolgens kun jij de show stelen met je zelfgemaakte sausje en nog even benadrukken dat zelfgemaakt echt lekkerder is dan uit een potje. Let tijdens het maken wel op dat je oude kleren aantrekt of een short om doet. Je bent namelijk met veel vette producten bezig en dat krijg je niet zo makkelijk uit je kleren.

Bereidingswijze Verse Truffelmayonaise:

  1. Scheid te eieren.
  2. Gebruik de eidooiers en de meng ze met de mosterd. Het makkelijkst is om dit te mengen met een vork of garde.
  3. Gebruik een garde en voeg al kloppend langzaam de olijfolie toe.
  4. Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn voeg je de witte wijnazijn toe. Je zal zien dat het mengsel nu wat minder dik wordt.
  5. Pers nu het sap uit de citroen. Dit voeg je nu toe aan het mengsel samen met een snufje zout. Even goed roeren en je mayonaise is klaar.
  6. Nu is het tijd om de truffel eraan toe te voegen. Rasp de truffels boven de mayonaise fijn en meng met de mayonaise tot de truffel goed verdeeld is.
  7. Laat even in de koelkast staan om koud te worden en voilà. Je home made truffelmayonaise is klaar.

Wij zijn van mening dat je met truffel nooit de mist in kunt gaan. Alles met truffel is wat ons betreft namelijk heerlijk. Check bijvoorbeeld deze romige truffelrisotto met paddenstoelen, of deze Mac ’n cheese met truffel.