Truffelmayonaise: wie houdt er niet van? Het is lekker bij stokbrood, vlees en frietjes natuurlijk. Het is overal wel lekker bij, zolang je er maar genoeg op smeert. Nou zijn de potjes truffelmayonaise uit de supermarkt prima te doen, maar het lekkerste is het natuurlijk vers van de pers. Wist je dat truffelmayonaise super makkelijk te maken is? En dan hebben we het niet over een beetje truffel bij een pot mayo gooien. Nee, we hebben het over écht verse truffmayonaise. En zo maak je het.


Bereidingswijze Verse Truffelmayonaise:

  1. Pak de mosterd en de eierdooiers en doe deze ingrediënten in een kom.
  2. Gebruik een garde om en voeg al kloppend langzaam de olijfolie toe.
  3. Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn voeg je de witte wijnazijn toe. Je zal zien dat het mengsel nu wat minder dik wordt.
  4. Pers nu het sap uit de citroen. Dit voeg je nu toe aan het mengsel samen met een snufje zout. Even goed roeren en je mayonaise is klaar.
  5. Nu is het tijd om de truffel eraan toe te voegen. Rasp de truffels boven de mayonaise fijn en meng met de mayonaise tot de truffel goed verdeeld is.
  6. Laat even in de koelkast staan om koud te worden en voilà. Je home made truffelmayonaise is klaar.

Lees ook

Recept: zo maak je zelf verse truffelmayonaise

Friet op 5 heerlijke verschillende manieren!

Recept: zo maak je zelf verse truffelmayonaise

5x de lekkerste kaasfondues om zelf te maken

Recept: zo maak je zelf verse truffelmayonaise

10 heerlijke vegetarische pasta recepten