Risotto, toch wel een van de lekkerste Italiaanse gerechten (mits goed bereid) als het aan ons ligt. Helaas is dit gerecht ook alles behalve gezond door de hoeveelheid en soort kaas die er in verwerkt wordt. Maar, we zouden Freshhh niet zijn als we geen gezonder alternatief voor dit heerlijke bordje vol comfort food hadden. Dus bij deze. Deze tomaten risotto is niet vetvrij maar wel een stuk minder vet dan het originele recept en wees niet bang, dit maakt het niet minder lekker!

Foto: bromabakery.com

Bereiding tomaten risotto

  1. Verwijder de schil van de ui en de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Haal de blaadjes basilicum van de takjes.
  2. Verwarm de groentebouillon, snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  3. Kneus de blaadjes basilicum.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braad- of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes glazig.
  5. Roerbak de rijst mee tot de korrels omhuld zijn met een glanzend laagje.
  6. Voeg de wijn toe en laat die op laag vuur verdampen.
  7. Laat de wijn volledig opnemen door de rijst.
  8. Verhit ondertussen wat olie in een wok en roerbak de garnalen ongeveer 2 min. Haal vervolgens van het vuur.
  9. Zodra de wijn volledig is opgenomen door de rijst, doe je tomaten frito en basilicum blaadjes in de pan bij de risotto.
  10. Laat het vocht van de saus net als de wijn helemaal opnemen door de risotto.
  11. Als laatste voeg je soeplepel voor soeplepel de bouillon toe.
  12. Als de bouillon van 1 soeplepel volledig is geabsorbeerd, voeg je de volgende toe. Dit principe blijf je herhalen tot de rijst echt nagenoeg gaar is en dus nog wat bite heeft.
  13. Schep vervolgens de mozzarella en de garnalen er doorheen en roer goed door elkaar. Voeg wat limoensap (van 1 limoen) toe en proef de risotto.
  14. Eventueel kun je nog wat zeezout toevoegen voor nog meer smaak.
  15. Als de smaak goed is, serveer je de risotto.

Eet smakelijk!


Probeer ook

Frisse Risotto primavera met asperges en doperwten.

Pittig gewokte garnalen met courgette noodles

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus