Ondanks dat we in een tijd leven waarin iedere week dag nieuwe recepten worden uitgevonden en elke week een nieuw ingrediënt wordt ontdekt, blijven we ook de klassiekers waarderen. Zo ook deze waldorfsalade. Dit recept gaat al meer dan 100 jaar mee en is ontstaan in het Waldorf Astoria hotel in New York. Het begon als een salade met appels, bleekselderij en mayonaise. Later zijn hier ook druiven en walnoten bij gekomen. Vandaag delen we dit klassieke recept met jullie!


  1. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een grote kom. Doe hier een klein beetje suiker op en pers er wat citroensap over uit.
  2. Halveer de druiven en snijd de bleekselderij in kleine ringetjes.
  3. Roer de druiven en de bleekselderij met de walnoten en de stukjes appel.
  4. Lepel. hier vervolgens de Griekse yoghurt en de mayonaise door heen.
  5. Breng de waldorfsalade op smaak met wat zout en peper.
  6. Zet minstens een uur in de koelkast (of de hele nacht).
  7. Eet smakelijk!

Variatietip: Wil je wat meer bite geven aan de waldorfsalade? Voeg dan wat kippenborst toe. Wil je de salade een nog specialere touch geven? Doe er dan wat van de volgende ingrediënten bij!

  1. Rozijnen
  2. Gedroogde cranberries
  3. Verse Ananas
  4. Rode ui
  5. Zonnebloempitten, pecan noten of pistache noten.

Ook proberen: Fattoush (een Libanese salade) of Panzanella (Italiaande broodsalade).