Niets is lekkerder dan de dag beginnen met een lekker en vullend ontbijtje. Met deze wentelteefjes met bessenstroop moet dat zeker lukken! Door de zes ingrediënten die in dit ontbijtje zitten, voldoe je gelijk al aan je Dagelijkse Dozijn. Natuurlijk kun je veel dingen met wentelteefjes doen om ze net iets anders te maken, bij dit recept wordt het beslag dan ook net met een aantal andere ingrediënten dan normaal gemaakt. De bessen gemixt met de dadelstroop passen ook erg goed bij dit gerecht en smaken heerlijk bij de wentelteefjes.

Bereiding Bessenstroop

  • Doe de bessen en de dadelstroop in de blender en mix tot je een gladde massa krijgt
  • Schenk in een kannetje of schaaltje en zet opzij

Bereiding Wentelteefjes

  • Doe de Amandelmelk, het lijnzaadmengsel,dadelsuiker, het vanillestokje, de kurkuma en de kaneel in de blender. Mix tot alles goed gemengd is
  • Giet vervolgens het beslag in een ondiepe schaal
  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag of een bakplaat op middelhoog vuur
  • Wentel de sneetjes brood in het beslag, zodat beide kanten bedekt zijn, plaats ze in de hete koekenpan en bak tot ze goudbruin zijn aan elke kant, keer ze een keer om
  • Houd de gebakken wentelteefjes warm in de oven, op de laagste temperatuur, terwijl je de rest bakt
  • Als ze klaar zijn om te serveren, plaats de wentelteefjes op de borden en besprenkel met de bessenstroop

Smakelijk!

Zie ook

Wentelteefjes met bessenstroop: lekker en vullend!

Koolhydraatarm schuimomelet met warme bessen (glutenvrij & eiwitrijk)

Wentelteefjes met bessenstroop: lekker en vullend!

Vegan American pancake met pistache en peer