We zijn fan van courgetti/zoodles, bloemkool rijst en eigenlijk alles waarmee je pasta en carbs kunt vervangen! Voor nog iets meer afwisseling hebben we nu ook deze heerlijke zoete aardappel noodles, pasta, of moeten we ze swoodles (sweet potatoe noodles) noemen? Anyway,  hoe je ze ook wilt noemen, je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken in een heerlijke frisse zoete aardappel noodle salade.

Photo by pinchofyum.com

Bereiding zoete aardappel noodle salade

  1. Schil de zoete aardappelen, leg ze even kort in het water om iets te weken (ze zijn namelijk nogal hard) en
  2. Maak er vorvolgens noodels van met de spiralizer of gebruik een rasp.
  3. Pak een koekenpan en verwarm hierin wat olijfolie.
  4. Bak de zoete aardappel noodels ongeveer twee minuten.
  5. Haal ze vervolgens uit de pan.
  6. Laat de pan staan, want hieraan voeg je vervolgens de maïskorrels toe.
  7. Zet het vuur medium-hoog en laat de maïskorrels roosteren.
  8. Pas op, donkere vlekjes zijn okay maar volledig zwart.. is niet zo lekker!
  9. Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend je alles.
  10. Pak een mooie kom en meng de noodels met de maïs, sla, koriander en de zaden. Schenk de dressing erover en maak eventueel af met wat fijnhakte munt of basilicum, net waar je van houdt.

Eet smakelijk!

Photo by pinchofyum.com

Probeer ook:

5 ingrediënten zoete aardappel rosti’s

zoete aardappel noodles met romige cashew saus 

Gevulde zoete aardappel uit de oven