Nacho’s! Op het terras, in het park, voor de televisie of in de bios; nacho’s passen bij elke gezellige gelegenheid. Voordat we deze lekkernij beu zijn, vonden wij het tijd om weer eens te variëren. Dit recept bestaat daarom uit nacho’s van aardappel met een topping van salsa dip, guacamole en crème fraîche.
Toppings
- Salsa dip: Snijd de tomaten in blokjes en meng deze met de tomatenpuree. Voeg naar smaak peper en zout toe
- Guacamole: Snijd de rode ui en knoflook zo klein mogelijk. Prak de avocado’s en voeg de ui en knoflook toe. Snijd de limoen door tweeën en knijp deze uit boven het avocado-mengsel. Voeg wederom naar smaak peper en zout toe
- Crème fraîche: Serveer deze naturel of voeg om te variëren paprikapoeder toe aan de crème fraîche
Aardappel nacho’s
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de aardappelen in dunne plakjes van ongeveer 5mm
- Plaats een strook bakpapier op een bakplaat, smeer deze in met de kokosolie en verdeel de aardappelschijfjes zorgvuldig over de plaat
- Bestrooi de schijfjes met wat zout en peper
- Plaats de bakplaat in de oven en bak de aardappelschijfjes in ongeveer 15 minuut goud bruin en knapperig
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de schijfjes over vier kommetjes
- Doe van iedere topping, 1 eetlepel op de aardappelschijfjes in de kom
Optioneel: snijd 20 gram koriander in kleine snippers en garneer hiermee de kommen. Optioneel, aangezien maar liefst 15% van de mensen koriander naar zeep vindt smaken. Handig is dus om even de mening van jouw gezelschap te checken!