Op zoek naar een lekkere paleo snack? Zoek niet verder! Voor deze heerlijke paleo energieballetjes heb je slechts vier ingrediƫnten nodig. Je hoeft ze niet te bakken, staat nog geen kwartiertje in de keuken om ze te maken en je kunt ze op kamertemperatuur ongeveer een maand bewaren. Bovendien zijn ze vegan, glutenvrij, lactosevrij, suikerarm en superlekker.
Hoe maak je ze?
De bereiding kan niet simpeler:
- Doe de noten samen in een blender.
- Mix tot je een kruimelige mengeling bekomt. Mix niet te lang, want zo krijg je lopende notenboter en dat komt de textuur van je balletjes niet ten goede.
- Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes (dat vergemakkelijkt het blenden). Doe ze mee in de blender en mix tot je een iets dikkere pap bekomt.
- Voeg het cacaopoeder toe. Mix, en pauzeer het mixen regelmatig om het mengsel van de zijkanten te schrapen, zo verzeker je dat al de ingrediƫnten goed worden opgenomen.
- Schep het mengsel uit op een vel plastic folie, wikkel de bal in en laat een vijftal minuten rusten in de koelkast. Geen fan van plastic folie? Rol het deeg dan voorzichtig tot een bal, en zet het te rusten in de koelkast in een kom.
- Haal het deeg uit de koelkast, en rol er hapklare balletjes van.
- Zet nog een tiental minuten in de koelkast, tot de balletjes stevig aanvoelen.
- In een luchtdichte doos kun je ze wel een maand lang bewaaren op kamertemperatuur – als je ze zo lang kunt weerstaan, natuurlijk