Een keer in de week gewone frietjes eten kan geen kwaad. Alleen als je het liefst elke dag friet wilt eten dan is dat niet zo gezond. Daarom is dit een gezondere variant, een heel makkelijk recept speciaal voor de frietliefhebber. De courgette frietjes met dipsaus!
Bereidingswijze courgette frietjes
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de courgette doormidden en verdeel de twee helften in kleine reepjes, in het formaat van frietjes.
- Pak twee schalen en doe vervolgens de eieren in de ene schaal en rasp de Parmezaanse kaas in de andere schaal.
- Pers het teentje knoflook (of hak het fijn) en voeg dit samen met de Italiaanse kruiden toe aan de Parmezaanse kaas.
- Leg bakpapier op een bakplaat en zet dit alvast klaar om straks de frietjes erop te leggen.
- Doe de courgette reepjes één voor één in de eieren en rol ze daarna in het mengsel met de Parmezaanse kaas.
- Leg daarna de courgette frietjes op de bakplaat en bak ze in de oven voor 20 à 25 minuten. Draai ze halverwege even om, zodat beide kanten lekker knapperig worden.
Bereidingswijze dipsaus
- Pak een klein bakje en doe daar de Griekse yoghurt en mayonaise in.
- Snijd de basilicum fijn en voeg dit toe aan de yoghurt en mayonaise.
- Als laatste doe je er ook nog een beetje peper en zout bij.
- Roer het geheel door elkaar en klaar is je dipsaus!
Eet smakelijk!