Ben je een beetje klaar met altijd die pasta, rijst of AGV? Deze heerlijke gebakken eieren in tomatensaus en met salsa verde zijn een ideale afwisseling van je gewoonlijke avondeten. Je hebt maar één pan nodig om het te maken en wanneer je het als dip gebruikt, hoef je geeneens borden af te wassen!
Dit heb je nodig voor je eieren met salsa verde:
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 400 gram tomatenblokjes
- 200 gram verse cherrytomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein bosje peterselie
- 1 klein bosje basilicum
- een paar blaadjes munt
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 200 gram babyspinazie
- 4 eieren
- een halve theelepel chillivlokken
- plat brood naar keuze
Bereidingswijze
- Doe een eetlepel olie in een hapjespan en bak daarin de paprika en komijn voor ongeveer 30 seconden op middelmatig vuur.
- Voeg daarna de tomaten toe, zowel de verse als die in blik.
- Breng het aan de kook en laat het voor 5-6 minuten op middelmatig vuur.
- Doe de knoflook, het grootste gedeelte van de peterselie, de basilicum, mint, kappertjes, mosterd, witte wijn, vier eetlepels olijfolie samen met 45 ml koud water in een blender. Blend tot het een gladde massa is, voeg naar smaak zout en peper toe.
- Roer de spinaazie door de tomaten tot het geslonken is.
- Maak vier kuiltjes in de tomatensaus en breek in elk kuiltje een ei.
- Sluit de pan met een deksel en kook op middelmatig voor 6-8 minuten.
- Haal de deksel van de pan en verdeel de salsa verde over de inhoud. Besprenkel met de overige peterselie en de chilivlokken
Dit recept kun je serveren met een plat brood naar keuze, die je in het mengsel kunt dippen. Eet smakelijk!