Overheerlijke snack van bloemkool. Je kunt het dus serveren als een snack, maar ook serveren bij deze Mexicaanse gevulde zoete aardappelschillen voor een volledige maaltijd! Het sausje maakt de snack nog frisser, maar geeft het ook een extra bite door de spicy sriracha. Verras je gezelschap met dit overheerlijke gerecht!

Bereiding gefrituurde bloemkool met limoen

  1. Pak een grote pan en verhit hierin de olie. Laat voorzichtig een klein druppeltje water in de pan vallen, wanneer het een sissend geluid maakt, weet je dat de olie heet is
  2. Snijd intussen de bloemkool heel klein. De vorm mag je zelf bepalen, maar wij kozen voor kleine reepjes
  3. Pak voor het tempura beslag een middelgrote kom. Meng hierin de bloem, maizena en eventueel een snufje zout met een garde. Voeg het mineraalwater en ijs toe en meng nogmaals goed door elkaar met een garde
  4. Haal de bloemkoolreepjes door het beslag en doe deze voorzichtig in de pan met hete olie
  5. Frituur de bloemkool ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar
  6. Leg keukenpapier op een snijplank en haal de bloemkoolreepjes voorzichtig uit de pan. Leg ze op het keukenpapier en laat ze uitlekken
  7. Herhaal bovenstaande twee stappen tot alle bloemkoolreepjes gefrituurd zijn
  8. Serveer een schijfje limoen bij de gefrituurde bloemkool en knijp deze uit boven de bloemkool tijdens het eten

Smakelijk!

Tip: Serveer met een heerlijk fris sausje van crème fraîche, limoen en een eetlepel sriracha saus

Lees ook

Gefrituurde bloemkool met limoen en een fris sausje

Avocado frietjes met een yoghurt dip

Gefrituurde bloemkool met limoen en een fris sausje

Deze vegan spinaziekroketjes zijn gewoon perfect!