Voor eenpansgerechten heb je maar 1 pan nodig, hierin kook je alles. Dat is fijn, want bij Freshhh houden we van lekker, gezond en makkelijk koken. Het is niet alleen makkelijk tijdens het koken, maar het scheelt ook nog eens een grote berg met afwas en je bent zo klaar!


Tomatenrisotto met burrata

Bereidingswijze:

  • Pel en snipper de ui en hak een knoflook fijn.
  • Fruit dit vervolgens op een laag vuur aan in een pan met olijfolie totdat de ui glazig ziet. Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze mee.
  • Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe. Roer het geheel 2 minuten door elkaar tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus het af met de witte wijn en blijf roeren tot al het vocht opgenomen is.
  • Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon toe. Schep een lepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze stap tot de bouillon op is en is opgenomen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • De risotto is klaar als deze gaar en smeuïg is.
  • Verdeel de tomatenrisotto over 4 borden. Garneer ieder bord met een deel van de burrata en werk af met wat verse basilicum. Eetsmakelijk!

Groene couscous met feta

Bereidingswijze:

  • Doe de couscous in een kom en giet hier het hete water overheen. Dek de schaal af met een bord en laat 10 minuten staan.
  • Kook de doperwtjes vervolgens kort in water met zout.
  • Roer de couscous lost met een vork. Breng deze op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen en eventueel wat peper en zout.
  • Voeg de doperwten bij de couscous. Snijd de lente uit in ringen en hak de groene kruiden fijn. Voeg dit bij de couscous.
  • Hak tot slot de pistachenoten grof en voeg dit samen met de kikkererwten bij de rest.
  • Garneer de groene couscous met feta.

Gnocchi met citroensaus en spinazie

Bereidingswijze:

  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een grote wokpan met een beetje olijfolie.
  • Voeg de gnocchi en wat extra olijfolie toe en bak dit gaar. De gnocchi is klaar als het een lekker krokant laagje heeft. Haal de gnocchi uit de pan en leg deze apart.
  • Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Wok dit kort mee tot alle spinazie geslonken is.
  • Voeg de room toe en doe de gnocchi terug in de pan.
  • Breng de roomsaus op smaak met peper en zout en het sap en de rasp van de citroen. Meng het geheel door elkaar.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe. Klaar is Kees!

Gamba Pan

Bereidingswijze:

  • Maak de gamba’s schoon.
  • Pel en snipper vervolgens de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in een pan met olijfolie.
  • Voeg de gamba’s toe en bak deze rondom aan.
  • Voeg dan de room en het sap van een halve citroen toe en laat dit een beetje inkoken. De gamba’s zijn gaar als ze mooi roze van kleur zijn.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer het gerecht met ringetjes gesneden lente ui en wat gehakte peterselie.
  • Tip: je kunt de Gamba Pan serveren met brood, pasta of aardappels.

Champignon-roompasta met pesto

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een foodprocessor, hakmolentje of vijzel. Maal de ingrediënten tot een gladde pesto.
  • Pak een grote kookpan en doe hier de penne in. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe (inclusief de pesto) en roer dit door.
  • Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook. Kook de pasta in 15-18 minuten gaar. Zit er nog veel kookvocht in de pan? Je kunt dit afgieten of er voor kiezen om het in te dikken met een maizena papje. Eetsmakelijk!

Bekijk ook: