Wentelteefjes zijn over het algemeen niet heel erg gezond. Van origine zijn ze natuurlijk van brood, melk en suiker. Maar er zijn ook alternatieven, zodat je toch deze heerlijke kanjers kunt eten, maar dan met iets minder schuldgevoel. Deze wentelteefjes maken we bijvoorbeeld met kokosmeel en stevia suiker. Net iets anders, maar wel nét zo lekker! Genieten geblazen!
Bereiding wentelteefjes
- Pak een mengkom en mix de kokosmeel, steviala kristel, bakpoeder, kaneel en het zout.
- Meng vervolgens de 4 eieren, melk en vanilla aroma in een andere kom.
- Voeg deze daarna samen en klop alles tot een glad beslag.
- Smelt de boter en voeg toe aan het beslag, blijf dit roeren.
- Vet 4 kleine ovenschaaltjes of remekins in met een beetje olijfolie.
- Verdeel het beslag over de 4 schaaltjes en die deze 5 minuten in de magnetron (800 watt)
- Spoel 1 van de kommen om en mix hier de overige eieren, amandelmelk en room in.
- Voeg eventueel wat kaneel toe naar smaak en klop alles tot 1 geheel.
- Haal de ‘broodjes’ na 5 minuten uit de magnetron en laat ze afkoelen (+/- 1,5 minuut)
- Snijd ze doormidden en dip ze in het beslag.
- Pak een koekenpan en verwarm hierin een el boter.
- Wanneer de boter gesmolten is bak je de wentelteefjes goudbruin.
- Serveer met vers fruit en eventueel wat opgeklopte slagroom.
Enjoy!
Probeer ook:
French toast in een mok (2 minuten snack)
Heerlijke koffie ontbijtmuffins met walnoten!
De havermoutcappuccino staat op nummer 1 in onze ontbijtlijst!