Morgen begint de week weer. Weet jij al wat je deze week gaat eten als ontbijt, lunch en avondeten? Zo niet, dan hebben wij de ideale meal prep voor je. Met deze drie recepten kun jij deze week makkelijk je maaltijden klaar maken, want alles is klaar om te eten. En het is ook nog eens allemaal vegan. Met deze meal prep recepten voor ontbijt, lunch en diner kom jij je dag door.

Ontbijt: Breakfast Cookies

Koekjes als ontbijt, wie wil dat nou niet? Deze Breakfast Cookies zijn makkelijk om in de ochtend snel te eten en ook nog eens gezond. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  1. 180 gram havermout
  2. 50 gram amandelmeel
  3. 1 kleine banaan of 1 kleine geraspte appel
  4. 45 ml ahornsiroop (maple syrup)
  5. ca. 50 gram gemengde noten
  6. ca 30 gram pure chocolade
  7. 1 eetlepel kokos of olijfolie
  8. 1 eetlepel lijnzaad
  9. 1 eetlepel chiazaad
  10. een klein beetje vanille-extract

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 160 graden. Knip een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat
  2. Doe de havermout in een blender en maal ze fijn. Sla deze stap over als je wat grovere koekjes wilt.
  3. Prak de banaan of rasp de appel. Hak de noten en pure chocolade in kleine stukjes
  4. Doe alle ingrediënten in een schaal en mix goed. Het kan droog lijken, maar voeg geen water toe. Je kunt het beste met je handen mengen.
  5. Verdeel het deeg in 12 ballen
  6. Maak deze ballen plat tot het de vorm van een koekje heeft. Deze koekjes worden niet groter in de oven.
  7. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 12-14 minuten tot de randjes bruin beginnen te worden.
  8. Laat na het bakken de koekjes afkoelen

Je kunt deze koekjes tot vijf dagen in een luchtdichte trommel bewaren of tot een maand invriezen.

quinoa bowl

Lunch: Quinoa Burrito Bowl

Deze quinoa Burrito Bowl zorgt ervoor dat jij elke dag een goed vullende lunch hebt en is ideaal voor meal prep. Dit recept is genoeg voor vijf porties, elke werkdag één! Dit heb je nodig:

  1. 250 gram ongekookte quinoa
  2. 1 groot blik zwarte bonen
  3. 165 gram mais
  4. 8 gram koriander
  5. 1 theelepel komijn
  6. een halve theelepel zout
  7. 1 limoen
  8. 2 kroppen romaine sla
  9. 250 gram salsa
  10. 3 avocado’s

Bereidingswijze

  1. Hak de koriander fijn. Snij de romaine sla. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snij in plakjes. Bereid de quinoa volgens de verpakking.
  2. Meng de quinoa, bonen, mais, koriander, kruiden en het sap van de limoen in een grote schaal en meng het door elkaar.
  3. Verdeel de salade over 5 bakjes en voeg aan elk bakje een deel van de romaine, een halve avocado en 1 of 2 grote eetlepels salsa toe.
  4. De afgesloten bakjes kunnen tot vijf dagen in de koelkast bewaard worden.

bloemkool en aardappel curry vegan meal prep

Diner: Curry met bloemkool en aardappel

Om de meal prep af de sluiten maakt deze gezonde curry maakt je dag helemaal af. Een heerlijk gekruid diner waar je echt van kunt genieten. Ook hier kun je weer precies 5 porties maken. Je hebt het volgende nodig:

  1. 1 medium bloemkool
  2. 300 gram aardappelen
  3. 2 eetlepels kokosolie
  4. een halve  ui
  5. 6 medium tomaten
  6. 2 theelepels gember
  7. 4 teentjes knoflook
  8. 1 eetlepel garam masala
  9. 3 eetlepels rode currypasta
  10. 1 theelepel kerriepoeder
  11. 180 ml kokosmelk
  12. zout en peper
  13. een halve limoen

Bereidingswijze

  1. Scheidt de roosjes van de bloemkool. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de tomaten en ui in blokjes en hak de knoflook en gember in kleine stukjes.
  2. Doe in een pan op middelhoog vuur een eetlepel kokosolie. Voeg de bloemkool en aardappel toe en laat het voor ongeveer 10-12 minuten garen.
  3. Doe ondertussen in een tweede pan een eetlepel kokosolie. Voeg de ui en tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de gember, knoflook, garam masala, rode currypasta en kerriepoeder toe. Roer goed door
  5. Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Doe daarna ook de bloemkool en aardappel in de pan.
  6. Breng de curry aan de kook en zet het vuur laag. Laat het mengsel 5 minuutjes borrelen.
  7. Voeg eventueel meer peper en zout toe of meer kokosmelk naar eigen inzicht.
  8. Knijp een beetje limoensap over de curry

Serveer de curry met rijst. Deze curry is makkelijk op te warmen en goed in de koelkast te bewaren. Als je de tijd hebt, kun je eventueel wel elke dag een nieuwe portie rijst koken.