Ben jij ook zo’n fan van een kruidige groente bowl? Dan kan het zeker geen kwaad om deze 100% plantaardige bibimbap bowl met een kikkererwtenomelet te proberen, want #zokanhetook! Deze bowl ziet er uit als een feestje en smaakt daar ook nog eens naar. Eet smakelijk!
Bereidingswijze:
- Kook de zwarte rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng vervolgens alle ingrediënten voor de kikkererwtenomelet, behalve de olie, in een kom. Verhit daarna wat olie in een pan en giet het beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur voor 2-3 minuten. Keer de omelet om en bak nog 1-2 minuten tot de omelet goudbruin ziet. Snijd de omelet in reepjes en zet opzij.
- Snijd de shiitake in reepjes. Verhit een laagje olie in een pan en bak de shiitake samen met een snufje zout voor 4-6 minuten. Zet deze opzij.
- Fruit in dezelfde pan de geperste knoflook en bak de spinazie mee tot deze geslonken is.
- Verdeel de rijst over twee kommen. Serveer met een kikkererwtenomelet, shiitake, spinazie, wortel, komkommer, bosui, nori, limoenpartjes en gochujangsaus.
Bekijk ook deze lekkere gerechten met kikkererwten:
- Vegetarische wraps met kikkererwten (en vegan friendly optie!)
- Vegetarische bitterballen van kikkererwten met yoghurtdip
- Super simpele komkommersalade met kikkererwten