Houd jij van lekker én gezond eten? Deze plantaardige fajita bowl van #zokanhetook is dan het perfecte gerecht voor jou. Met plantaardige stukjes kip, avocado, quinoa en overheerlijke tomatensalsa is deze kleurrijke bowl een échte fiësta die je niet kan laten staan. Door jalapeño peper hier aan toe te voegen geef je deze bowl lekker veel pit!


Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa met het bouillonblokje volgens de verpakking.
  2. Verhit wat olie in een pan en voeg vervolgens de reepjes paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en wat zout toe en bak dit voor ongeveer vijf minuten.
  3. Bak in een andere koekenpan de plantaardige stukjes kip met een stuf zout.
  4. Meng vervolgens de ingrediënten voor de tomatensalsa.
  5. Verdeel dan de quinoa over twee kommen en serveer met de gebakken paprika, stukjes kip, tomatensalsa, rode ui, avocado, limoenpartjes, jalapeño en peterselie of koriander.

Bekijk ook deze andere lekkere recepten met quinoa: