Je kan de dag niet beter beginnen dan met een ontbijt van havermout. Naast je standaard verwarmde havermout met melk en overnight oats is er nog een heel lekker ontbijt mee te maken. Namelijk gebakken havermout, een heerlijk knapperig en voedzaam ontbijt. Helemaal in combinatie met pindakaas en banaan, kan dit ontbijt wat ons betreft niet beter.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet een ovenschaal in met wat (kokos/olijf)olie.
- Meng dan de havermout, de pecan noten, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een middelgrote kom.
- Verspreid het mengsel vervolgens over de ingevette ovenschaal.
- Prak dan de bananen en meng ze in de zelfde kom met de melk, de ahornsiroop en het vanille extract. Schenk nu dit mengsel over de havermout, verdeel het met een vork over de havermout zodat het gelijk verdeeld is.
- Bak dit nu ongeveer 45 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goud kleurt en de onderkant volledig is uitgehard.
- Laat de gebakken havermout minstens 10 minuten afkoelen.
- Smeer voor het eten, de bovenkant van de havermout met pindakaas of notenpasta van amandel en wat schijfjes banaan.
Nog meer variatie van je dagelijkse ontbijtje met havermout? Probeer ook onze chai latte overnight oats of deze vanille ontbijt muffins met havermout.